Studier och utbildning

Gymnasiet

2018-08-22 15:25 #0 av: Djurälskaren#4

Någon som har tips på vad man kan skriva för gymnasiearbete? Börjar sista året på samhällslinjen med beteende inriktning...

Anmäl
2018-08-22 18:32 #1 av: Vikan

Sitter i exakt samma sits. I tvåan skrev min linje ett mini gymnasiearbete för att få in hur det känns, och skrev då om ungdomskriminalitet. Lite surt, för då kan jag inte riktigt skriva om det nu haha. Av förra treorna skrev någon och jämförde medeltidens straff med straffen nu (sam-sam dock), men man kan skriva i princip om vad som helst när man går samhälle

Men, finns det inte arkiv med tidigare arbeten som man kan kolla igenom för eventuell inspiration? Vet att min skola har sparat några som man kan kolla igenom osv. 

Anmäl
2018-08-22 19:37 #2 av: Djurälskaren#4

#1 tack för ditt svar!
Vi gjorde också ett minigymnasiearbete i tvåan skrev då om miljö bara för att kanske ha chans att skriva om något som man verkligen vill skriva om när de väl är dags....och nu är det ju dags men har verkligen inga idéer, man vill ju inte direkt skriva om ångest och sånna ämnen för de skriver nästan alla om, man vill ju att det ska bli lite mer personligt haha, och sen när man frågar sina kompisar om inspiration så säger dom ingenting för dom vill inte avslöja sitt ämne haha.

Mitt gymnasie har inga arkiv med gamla arbeten och kan inte hitta på google heller, behöver verkligen inspiration

Anmäl
2018-08-22 19:51 #3 av: Vikan

https://www.fragasyv.se/info/tema-for-gymnasiearbete
http://fn.se/wp-content/uploads/2016/08/Inspiration-till-gymnasiearbete-mars-2016.pdf
https://www.redcross.se/skolsajten/teman-och-gymnasiearbete/

Eventuella tips kanske. Vad är du intresserad av? Brott, kriminella, psykisk (o)hälsa och djur är saker jag är intresserad av och försöker hitta något ämne som kan knyta an till det

Anmäl
2018-08-22 20:25 #4 av: 134643

Åh, älskade gymnasiearbete <3 Jag skrev om stress och stresshantering hos högstadieelever. Slog ihop det med min entreprenörsskapskurs och valde att föreläsa på skolor om stresshantering, och lämnade då också ut enkäter när jag var där. Det gav mig extra mycket skoltimmar att jobba på vilket var guld värt.

Jag måste verkligen säga att det är värt att ta något man tycker är intressant, det är många timmar man lägger ner på det :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2018-08-24 16:11 #5 av: Äppelsnäckan

Går ekonomiprogrammet inriktning ekonomi och tydligen har vi att välja på att skriva om entreprenörskap, internationell ekonomi och marknadsföring. Det låter ju lagom intressant. Men jag måste klara det, annars har jag ingen framtid... Vet inte vad jag ska välja, kanske marknadsföring.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.