Studier och utbildning

nyanserat

2018-10-07 11:55 #0 av: angie18

hej jag läser vård och omsorgs utbildningen och för att få högre betyg ska man skriva t.ex en text nyanserat är de någon härinne som är duktig på att förklara/beskriva hur man skriver på ett nyanserat sätt 💜

Anmäl
2018-10-07 12:13 #1 av: Maria

Hittade denna länken om det kan vara till någon hjälp?

http://didaktiskalaboratoriet.blogspot.com/2016/02/en-definition-av-nyanserat-eller.html

/Maria

 

Anmäl
2018-10-07 12:13 #2 av: [IdaSoren]

Det brukar oftast betyda att man ska belysa sin text från olika perspektiv. Alltså vrida och vända på sitt resonemang för att visa att man har förmågan att se saker från andra synvinklar än den självklara/egna. Enkelt förklarat så gäller det att försöka undvika att bara skriva från sitt eget perspektiv eller det vanligaste perspektivet, och även inkludera andra perspektiv i sin text, även om man själv inte håller med om dem.

Anmäl
2018-10-07 12:23 #3 av: ThatPie

För att ta ett exempel:

Kalle plockar upp en kaka, men Jacob ville också ha den kakan. Jacob tar kakan från Kalle och äter upp den. (förklarar händelsen/basen i det man ska skriva om. Samt varför det händer). Nu vill inte Kalle vara med Jacob längre (”Därför”, ”det relaterade till”, ”pågrund utav detta”, förklara vad reaktionen till händelsen blev). Jacob tog Kalles kaka för att han Saga tog hans (ge en annan anledning, om det finns en, till varför händelsen utspelade sig som den gjorde ”Det är pågrund av... att... hände). Enligt min åsikt så ska Jacob få ta kakan för att... (om det är den typen av text ge din egen åsikt om saken)

Hoppas det är förståligt, men det var ungefär såhär jag fått det förklarat för mig i alla fall.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.