Känsliga rummet

(X) Panik inför träffa klass (1 må)

2018-11-10 22:29 #0 av: shia

Alltså... Inte gått i min klass på typ 1 månad snart. (bytte prao v så praoade med 9 a denna vecka så gick med 9 a i skolan när min klass praoade) (v innan lovet) hade lov å praoade då denna vecka)
När jag var med 9 a åt jag lite begränsat(endast middag samt lunch under helgen) lovet åt jag varje dag(frukost lunch middag) men så denna prao v... Stället jag praoa på(gymnasieskola m internat) hade frukost(åt) förmiddagsfika(åt) lunch(åt) middag(åt) kvällsfika(åt) på detta typ godis(i snitt 100 g/dag(choklad, kaka osv) samt frasse i to kväll och idag choklad kolapaj samt tosca kaka plus mat...
Jag kan typ inte se mina revben tydligt längre utan min magen är typ inte innåtsjunkande utan lite utåt 0 revbenen syns ju men är typ inte tydligt ens om jag drar in magen. Syns då så mkt de gjorde förut när jag andades ut typ,
Vägde förvisso 59 förra v(gått ned 1 kg då på 2 v) men känns som jag gått upp 10 kg denna vecka....
Vågar typ inte gåt till skolan på måndag då jag ser ut som en ballong och är typ hur tjocka om helst å kommer få tbx några prov å säkert få ångest över det samt så har vi idrott å sen är jag tbx i min gamla klass med folk jag känner och sen ska jag till kuratorn å tandläkaren på torsdag samt ngt annat då också. Sen v efter har vi muntliga nationella å v efter kemiprov å ngt annat prov säkert å sen börjar vi flytta å kmr då ha ont om tid för allt som knappt tiden räcker till för nu osv.. Samtidigt som jag "mått bra" ngn vecka ny tror jag. Eller helt enkelt för dåligt för orka ta tag i ny bantning... Spytt någon gång under lovet men sen häromdan började jag blöda näsblod å hosta blod så ej gjort sen dess. Trts jag ätit normalt har jag typ iaf början på v varit dåsig å typ svimfärdig i bland(bättre nu)
Jag har bara typ panik nu så förlåt om jag stör ngn...

Anmäl
2018-11-10 22:35 #1 av: shia

Sen tydligen har vi bytt platser i klassrummet å kmr ha en engelska redovisning på fredag om Irland. (när jag var med A jobbade vi på den andra texten dåd e gjort den) har fullständigt panik då jag inte har ngn aning om vad allt de handlar om å vet inte vart jag sitt å hatar förändrings rp inte veta vad man ska göra

Anmäl
2018-11-10 22:46 #2 av: silverfiisk

Snälla snälla du, ta kontakt med någon som kan hjälpa dig med dina matproblem och tankar. För det första så är du alldeles för ung för att ens banta och tänka på din vikt, och för det andra så bantar du på helt fel sätt. Du märker ju att din kropp säger ifrån. Ät ordentligt med hälsosam mat och försök att låta bli sötsaker istället för att inte äta alls eller kräkas.

Angående din klass så tror jag att du tänker för mycket och oroar dig i onödan. Ta det lugnt så ska du se att allt blir bra. Vet du inte vart du ska sitta så är det väl bara att fråga någon? Vill du inte göra det inför klassen så kanske du kan prata med läraren innan lektionen? Dina lärare är väl medvetna om att du har varit med en annan klass, så dom bör väl tala om vad du har ”missat” under tiden. Försök att inte oroa dig så mycket, det kommer att bli bra.

Anmäl
2018-11-11 08:29 #3 av: ThatPie

Håller med #2!! Och som en annan person som vet hur det känns med synliga revben och inåt-sjunken mage, ingen kommer tro att du är tjock bara för att du gått upp några kg. Oftast så är det bara en själv som tittar på sig med de linserna.

Men som sagt som silverfisk sagt, ta och prata med någon. Vare sig det är en lärare, föräldrar, kuratorn på skolan, sjuksyster eller någon annan vuxen i din närhet. Kan kännas som att det inte är något man behöver eller att de kommer döma dig för det du berättar. Men tro mig, både som person som öppnat upp och pratat om saker och som varit någon mina vänner öppnat upp sig för, de kommer bara vilja ditt bästa vad du än säger. Att bara prata om saker och öppna upp kan även det ibland räcka :)

Anmäl
2018-11-11 20:04 #4 av: shia

Det sjuka är att det är jag som stöter ifrån alla som vill hjälpa. det är som jag är under vatten, skriker men det hörs inget, ser hur händer sträcks ned mot mig för att hjälpa mig upp, sträcker upp min hand för å ta tag men dras då ned djupare och djupare och blir tröttare å tröttare och längre å längre att simma upp. och när jag väl når botten, grävs sanden bort under mig å faller. 

Jag är bara så rädd för allt.  jag vet att jag egentligen inte behöver säga mer än att jag behöver hjälp så får jag hjälp men jag klarar inte av det. Klarar inte att erkänna för mig själv eller andra hur mkt jag ljugit för folk. det som skär i mig är när jag ljuger och ser hur det sårar människan jag ljuger för, att den förstår jag ljuger men när den säger ifrån / står för sin åsikt om att jag inte mår bra, behöver hjälp osv hoppar jag på den personligen och i värsta fall har jag hotat att berätta för ngn lärare om dens persons problem eller för dess föräldrar om ngt...

jag höll på förlora några av mina vänner i våras. pga detta. var nära v innan praon igen men styrde upp det hela genom låtsas berätta en sanning(som i sig var ännu mer lögn) 

Jag vill bara inte förstöra för andra. jag vill bara försvinna. och det skrämmer mig...

vill bara skära mig. men  hållt mig ren 3 veckor.

Anmäl
2018-11-12 22:49 #5 av: shia

This Day.... Vart precis som jag förutspått.... Kostade mig 20 nya skärsår under lunchrasten vilket gör mer ångest för idrotten imorgon då jag inte vet hur jag ska göra då dessa är nya å alla kan se de inte är gamla då de är på annat ställe.
Tror jag bröt ihop typ 4 ggr idag varav en mitt i klassrummet(vart en längre panikattack efter ångesten å de. Satt 40 min efter lektionen å skaka grät ville dö men inte förstöra allt bra. Slutade då med jag skärde mig själv och efter det 10 min av ångest innan jag till slut lugnade ned mig till priset av att jag var helt slut och trött och orkeslös.

Anmäl
2018-11-12 22:50 #6 av: shia

Vill verkligen inte till skolan imorgon... But I have to unfortunatelly....

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.