Kropp och sjÀl

Hur fĂ„r jag tillbaks min hunger?😔

2019-01-12 11:18 #0 av: Girl13

Hej, jag fyller 15 pĂ„ mĂ„ndag och mĂ„r helt utmĂ€rkt förutom en sak... Och det Ă€r att jag har förlurat min hunger nĂ€stan helt. Jag blir inte hungrig, och nĂ€r jag Ă€ter sĂ„ tar det emot men jag Ă€ter iallafall. Jag gick pĂ„ p-piller och tĂ€nkte att dem var orsaken sĂ„ jag slutade direkt med dem, sedan fick jag influensa och dĂ„ har man ju inte riktigt nĂ„gon matlust. Men nu Ă€r jag frisk men kĂ€nner mig fortfarande inte hungrig, jag fick min mens tre dagar ungefĂ€r efter att jag slutade tvĂ€rt med mina p-piller, och pĂ„ tvĂ„ veckor kunde jag nĂ€stan inte Ă€ta och gick ner 5 kg. Jag var sĂ„ smal nĂ€r jag kommtillbaks till skolan att jag gick runt och skĂ€mdes, jag skĂ€mdes sĂ„ mycket över hur mager och hur smal jag blivit. Nu har jag gĂ„tt upp 3 kg nĂ€r jag börjat Ă€ta lite halvnormalt men fortfarande kĂ€nner jag ingen hunger. SNÄLLA hjĂ€lp mig för jag Ă€r sĂ„ rĂ€dd...

AnmÀl
2019-01-12 11:35 #1 av: MonicaLagerquist

Ät smĂ„ portionen ofta.

S*BlÄ Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


AnmÀl
2019-01-12 11:42 #2 av: Calcifer

SĂ€ger som #1. Ät smĂ„ portioner men ofta. Tvinga inte i dig mat som du inte gillar, utan bygg upp aptiten med att Ă€ta saker du Ă€lskar. Visst, pĂ„ lĂ„ng sikt Ă€r det ju bĂ€st att Ă€ta nyttig och allsidig mat, men nĂ€r du försöker fĂ„ tillbaka hungern Ă€r det inget fel i att fokusera mer pĂ„ saker som du kĂ€nner att du kan fĂ„ i dig för att det Ă€r sĂ„ gott. 

Men med det sagt sĂ„ Ă€r det inte som om jag sĂ€ger att du ska Ă€ta godis till varje mĂ„ltid. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


AnmÀl
2019-01-12 13:13 #3 av: ThatPie

Precis som #1 och #2 sÀger, Àt smÄ portioner och sÄdant du gillar. Har Àven jag vissa perioder nÀr jag knappt kan Àta nÄgot och lever dÄ ofta pÄ snabbnudlar, thaimat eller annat jag tycker Àr gott. Det Àr bÀttre att Àta nÄgot, vad det Àn Àr, Àn att inte Àta nÄgot alls. Efter ett tag brukar jag fÄ upp aptiten och hungern igen.

AnmÀl
2019-01-12 20:00 #4 av: shia

det som gjort att jag fĂ„tt tbx hungern(var ett tag sen dock) men mĂ€rkte att nĂ€r jag Ă„t regelbundet, sĂ„ kom hungern sakta tbx. alltsĂ„ om du Ă€t frukost 7, lunch 12, Ă„ middag 17- varje dag, dĂ„ stĂ€ll din kropp in sig pĂ„ att dĂ„ ska jag fĂ„ mat. 

AnmÀl
2019-01-12 21:04 #5 av: ÄppelsnĂ€ckan

SkÀr upp Àpple/banan eller annan frukt ifall du gillar det och ha dÀr du sitter/ta med dig nÀr du ska ivÀg. DÄ kanske det blir automatiskt att du tar nÄgra bitar ibland.

Tycker du det Àr jobbigare att Àta fast mat Àn flytande sÄsom yoghurt? Jag Àlskar barnmats-desserter sÄsom mango banan-smaken, det Àr ju liksom frukt i "flytande" krÀmig, len form. Ifall det skulle kÀnnas mindre jobbigt.

AnmÀl

Bli medlem pÄ iFokus

För att kunna delta i diskussionen mÄste du bli medlem pÄ iFokus. Det gÄr snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgÄng till över 300 sajter.