Kropp och själ

Social ångest?

2019-01-12 17:51 #0 av: Äppelsnäckan

Hur många här har social ångest/social fobi? Skriv gärna hur gamla ni är och hur detta påverkar er vardag ifall ni vill.

(Ifall en läkare/psykolog inte sagt att du har detta, skriv gärna att det är du själv som misstänker att du har det.)

Anmäl
2019-01-12 17:55 #1 av: Äppelsnäckan

Började gå hos BUP för min sociala fobi när jag var 11, är i dagsläget snart 19 och har fortfarande samma problem. Att gå till skolan är en kamp. Varje gång jag går igenom skolan mår jag jättedåligt över att folk ser mig. Precis som social fobi innebär så känner jag mig extremt granskad varenda ögonblick. 

Ska försöka få tag i lugnande så jag klarar av skolan lite bättre. Var hos läkaren och fick sertralin utskrivet för mina sociala problem men slutade ta dom i december och nu är det skitjobbigt att sitta i klassrummet igen. 

Anmäl
2019-01-12 22:53 #2 av: Vikan

Har ingen diagnos mer än att jag har social fobiska drag enligt bup. Är 18 nu och har sedan jag var typ 13-14 när vi faktiskt började ha presentationer inför klassen haft problem. Just presentationer fryser det fast fullständigt och avskyr att ha fokus på mig, gäller även om man ska svara eller läsa saker högt. Ologiskt nog vet jag inte vad jag är rädd för - är katastrofalt dålig på känslor och läsa av mig själv så förstår inte vad jag oroar mig för, mer än att det inte går. 

Anmäl
2019-01-14 10:08 #3 av: Whippetgerbilen

Jag har inte det på papper om man säger så, men jag är helt säker på att jag har det. Jag fyller 19 år i år och det påverkar min vardag mycket. Mestadels i skolan eftersom att jag undviker alla sociala sammanhang så jag har inga vänner där. 

Anmäl
2019-01-15 20:19 #4 av: Loka03

Jag har social ångest drag och högkänslighet, det fick jag på papper av BUP för några år sedan. Har haft det sedan jag var i dagisålder. Men det blommade ut på riktigt när jag blev mobbad i 4an till i mitten av 7an. Egentligen har ingen psykolog funkat för mig, bara en talpedagog som jag hade turen att få träffa på, hon hjälpte mig mycket. Men BUP var ett rent skämt i min syn. Det var som att de spottade på både mig och mina föräldrar och mina problem. 

Det påverkar min vardag oerhört mycket idag. Eftersom alla sociala sammanhang i t, ex skolan blir en mardröm. Min pappa måste följa mig till skolan varje dag på grund av den sociala ångesten. Ibland kan jag inte gå fram i kassan på ICA  och betala eller fråga i en affär och ber då t. ex min mamma att göra det istället.  Och på detta så stammar jag också....

Jag är 15 år, fyller 16 detta år. 

#0 Hoppas du blir bättre!HjärtaHjärtaHjärta

Are humans real?👽👽👽
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.