Studier och utbildning

Natur på gymnasiet

2019-04-28 10:48 #0 av: unicarl

Hej, jag börjar gymnasiet till hösten och har nu under omvalsperioden bestämt mig för att jag vill gå natur. Jag är dock väldigt orolig för att kurserna kommer att vara för svåra för mig. Jag älskar biologi och kemi, fysik och matte är okej och jag har inget emot att plugga de ämnena. Jag kommer att gå ut nian med lite över 300 i merit och jag har A i alla NO-ämnen och B i matte. Jag vet att B är ett väldigt bra betyg i matte men jag är jätterädd att den förkunskapen som ett B för med sig inte kommer att räcka. Det känns som om mina betyg inte räcker för att få bra förutsättningar.

Alla som går/gått natur får jättegärna berätta allt om hur det är!

Anmäl
2019-04-28 11:43 #1 av: Xseros

Du kommer klara det enkelt. A/B i alla NO-ämnen är en garanti. Lägg inte tid på plugget i högstadiet om du inte behöver. Den tiden behöver du i gymnasiet

Anmäl
2019-04-28 12:55 #2 av: 134643

Ett betyg är inte alltid ett intyg på vad man faktiskt kan. Jag hade höga betyg i matte och no ämnena i högstadiet och jag är faktiskt rätt så kass i alla de ämnena. Jag hade inte klarat av att få höga betyg på natur på gymnasiet, i alla fall inte utan att plugga stenhårt.

Så lita mer på vad du själv tycker är enkelt och kul, och var beredd på att lägga ner tid ifall det behövs så kommer det gå hur bra som helst :)

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2019-04-28 15:58 #3 av: unicarl

#2 Jag har lätt för mig i skolan och är väldigt studiemotiverad. Finns egentligen ingen anledning för mig att vara särskilt nervös men jag är väldigt bra på att vara för hård mot mig själv.

Anmäl
2019-04-29 20:52 #4 av: lydisleon

Låter som att du kommer klara det galant :) Första mattekursen man läser på natur är ändå mestadels repetition från nian, så otillräckliga förkunskaper behöver du absolut inte oroa dig för.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.