Studier och utbildning

Hjälp med svenskatext och referat!

2019-05-14 15:47 #0 av: whoppydough

Hej! 

Håller just nu på med en Svenskauppgift där vi ska skriva en utredande text om språkförhållanden i Norden. I en utredande text måste man såklart källhänvisa och i detta fall göra ett antal referat. Vår lärare har sagt att vi kan använda genomgångar eller de powerpoints han gått igenom som källor men i de PPs eller de texter han bifogat som PDF-filer så står varken författare, titel på lärobok eller årtal med. Därför undrar jag hur jag ska göra när jag refererar till dessa? Borde jag försöka söka upp nya, egna källor och göra om i min text eller kan jag referera med bara titel på text? Vill helst nå en hög betygsnivå så tänker att det kanske krävs mer än titel men samtidigt finns inte mer bifogat.... 

Anmäl
2019-05-14 16:04 #1 av: 134643

Du kan ju alltid fråga din lärare Förlägen

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl
2019-05-14 16:26 #2 av: Calcifer

Det finns olika sätt man ska använda för att referera till sitt underlag och citat etc. Bäst att du hör med läraren vilken metod som de föredrar.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.