Kropp och själ

Gymnasie ångest

2019-09-07 09:07 #0 av: Loka03

Hej

Jo det är så att jag har nu gått två veckor på ett musikgymnasium med inriktning gitarr. När jag sökte kändes allt bra och så. Men nu när jag har gått här ett tag så känner jag mig helt lost. Mitt musikintresse försämras av detta och jag har jättesvårt att jobba med teoriämnena samtidigt som musikämnena. Så nu är jag framför två vägar....ska jag byta gymnasium till t, ex SAMSAM eller ska jag bita ihop i tre år...

Anmäl
2019-09-07 10:24 #1 av: Maria

Jag tänker att två veckor kanske inte är så lång tid för att utvärdera.

Kan du inte ge det en chans och/eller prata med berörda lärare?

/Maria

 

Anmäl
2019-09-07 11:54 #2 av: Loka03

#1 Ja jo men jag mår ju inte bra av att det är musik. Det är där skon klämmer. Jag valde gymnasiet för att jag älskar musik men nu kopplar jag bara ihop min gitarr med stress, skola och ångest. Så jag skulle vilja byta. Och det måste man ju göra så fort som möjligt. För att om två vevkor till då är det förmodligen försent att byta.
Åhhh jag vet inte...känner mig så splittrad...:(

Anmäl
2019-09-07 12:56 #3 av: Loka03

#1 eller det jag i första hand ska göra är att se om det finns plats i singer/songwriting klassen. För att det är det jag vill göra egentligen. Men jag kom på det i somras och då var det ju försent.

Gitarren vill jag liksom ha som ett stöd, en värld man kan komma in i som är ångestdämpande. Men nu som sagt så blir det tvärt om. Det är just det här musikerkonceptet som jag inte pallar med och med skolarbete dessutom. Det blir för mycket.

Anmäl
2019-09-07 22:28 #4 av: vendelay

Det är bara du själv som kan veta vad som är rätt. Tycker absolut att du ska kolla möjligheten med klassen med singer/songwriter om du tror att det passar dig bättre. MEN det är inte för sent om två veckor till, det enda är kanske att du får börja om nästa år istället. Det kanske låter fruktansvärt, det gjorde det definitivt i mina öron när jag var i din ålder, men jag hoppade faktiskt av gymnasiet efter ca 2 månader och sökte om till året därpå. Jag jobbade istället och fick arbetslivserfarenhet det året jag var ledig från skolan. Det finns alternativ!

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2019-09-08 13:07 #5 av: Loka03

#4 Tack, bra skrivet!:)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.