Måste skriva av mig

Vill byta namn - Mamma låter mig inte

2019-10-12 22:09 #0 av: acsps

Jag hatar mitt namn. Är 13 år och heter Paniz. Är ett klassikt persiskt namn men ingen i Sverige kan uttala det rätt p g a ni inte har ett likadant z.

Men min mamma låter mig inte, hon vill att jag ska vänta tills jag är 18 och är helt oförstående om att jag hatar mitt namn så mycket. Är skitfult.

Anmäl
2019-10-12 22:13 #1 av: EmoGirl

Det är bara att låta det vara. Och tro mig... någon gång lär du antagligen uppskatta din namn. Det är speciellt i sverige liksom. Men så länge så använd liksom ett smeknamn som du också presenterar dig med när du lär känna nya pers och så.

Anmäl
2019-10-12 22:13 #2 av: EmoGirl

Det är bara att låta det vara. Och tro mig... någon gång lär du antagligen uppskatta din namn. Det är speciellt i sverige liksom. Men så länge så använd liksom ett smeknamn som du också presenterar dig med när du lär känna nya pers och så.

Anmäl
2019-10-12 22:36 #3 av: acsps

Säkert enkelt för dig att säga, du är säkert asnöjd och har ett normalt namn.

Anmäl
2019-10-12 22:42 #4 av: Lona

TS, det finns MÅNGA som inte trivs med sina namn när de växer upp. En del vänjer sig, andra gör det inte. Jag tycker att #1 hade ett bra förslag, gör något smeknamn av det som du ber folk använda. Har du några fler förnamn?
Det finns garanterat väldigt många "Lotta" och "Maja", två fullkomligt normala svenska namn, som är innerligt trötta på att bli kallade "Potta" och "Baja"...
Med andra ord, jag håller med din mamma. Och nej, jag gillade inte mitt namn när jag växte upp. Jag har förlikat mig med mitt förnamn men efternamnet kommer jag att byta.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-10-12 23:06 #5 av: kattöga

Jag har ett annat förslag. 
Jag har ett namn som jag inte tyckte om när jag var ung. Så, i början presenterade jg mig med ett annat namn för nya människor. Så småningom blev det namnet vanligare än mitt "riktiga" förnamn.
Så, då bestämde jag mig för at lägga till det namnet som jag faktiskt använde . Jag tog alltså inte bort ett namn, utan la till ett namn. Så nu har jag tre förnamn, istället för två, som mina föräldrar valde åt mig. 

Mina föräldrar har alltid använt det förnamn som jag inte tyckte om. Men det namn jag lagt till själv, är det namn som jag använder till vardags.*
Nu när jag blivit mycker äldre, är jag glad för att jag inte tog bort ett namn och ersatte det med ett nytt! Att jag bara la til ett namn, det ger mig möjlighet att använda alla förnamn vid rätta situationer. (Det är ju så, att t ex släkten har ett förhållande till mitt ursprungiga förnamn, och mina senare vänner relaterar mig med ett annat namn.)

Så: Byt inte namn, men lägg gärna till ett namn! Då kan du välja och om det förändras, så kan du välja det namn du tidigare haft!

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2019-10-12 23:07 #6 av: Shia1

Be dina vänner osv kalla dig det du vill bli kallad, svårare än så är det inte. Kmr ta ett tag för dina kompisar att lära dig men sen e de naturligt.
Mine na kompis vars namn eg var my, hon föredrar nu att bli kallad Edvin-accepterade det direkt

En kompis i klassen heter något väldigt konstigt, men presenterat sig som Alina men vill nu bli kallad hennes namn hon pratas som hemma om vi vill. Kan dock knappt uttala men lär mig!
Iaf. När du presenterat dig för ngn säg ex vad du het y men att du kallas för x.

Anmäl
2019-10-13 09:34 #7 av: acsps

Har redan börjat presentera mig med namnet jag vill byta till. Vill få bort Paniz judiskt, har varit med om mycket trots att jag är så ugn, vill ha ett nystart genom att byta namn.

Min mamma har också bytt namn eftersom ingen kunde uttala det...

Anmäl
2019-10-13 10:41 #8 av: EmoGirl

#3 Ingen där jag bor kan utala mitt namn och jag gillar det inte heller så mycket...

Dock så har jag runt 5 eller 6 olika smeknamn som mina vänner kom på och började kalla mig då ingen uttalade mitt riktiga namn rätt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.