Mode och skönhet

Bh storlek

2019-11-04 21:33 #0 av: Emmie.V

Hej, jag är en 13 årig tjej och jag använder Bh. Både med och utan bygel, beroende på hur jag känner. I alla fall så har jag just nu storlek A 70/75. Men det börjar bli för litet. Känner hur brösten liksom "väller över" eller hur man ska säga. Jag har testat B 75 nu, men det är istället för stort. Hur ska jag göra? Är inte precis proffs på storlekar och sånt här..

Anmäl
2019-11-04 22:11 #1 av: Ary

Hur är Bh-n runt om bröstkorgen då? Lagom?  Annars kan du ju gå ner en storlek runt om, 70B är ju lite mindre i kupan. 

Måttet runt om påverkar ju kupstorleken lite. Sedan kan man prova olika märken, de är olika stora till kupstorlek, olika elastiska. Går man in i affärer som bara säljer underkläder kan man ibland få bra hjälp av dem som jobbar där att prova/hitta bra modeller, storlekar.

Anmäl
2019-11-04 22:23 #2 av: Sindri

Om det bara är brösten som växt så behöver du inte köpa större storlek runt om.

Prova en 70B eller rentav 65B.  Personal i underklädesaffärer tycker att kvinnor ofta köper bh som är för vida runtom. När bh:n är ny skall du knäppa på yttersta hyskorna, för en bh töjer sig,  och då skall du ha möjlighet att knäppa lite längre in.

Sedan är det olika på olika modeller, vilka som passar just din byst. Du får ha tålamod när du provar och inte dra dig för att be om hjälp. Gå in i en specialistaffär som t ex Twilfit för att känna hur en bra bh skall kännas. Du behöver inte alls känna dig tvingad att köpa om du tycker det är för dyrt, men du lär dig en del.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.