Kropp och sjÀl

Jag rodnar sĂ„ MYCKET!😭Behöver tips!!

2020-01-24 20:36 #0 av: MelliOO

Jag Àr en person som har SJUUUUKT lÀtt för att rodna. Det har alltid varit lite jobbigt, men nu har det blivit ett stort problem för mig. Det hjÀlper inte att skölja ansiktet med kallt vatten, vÀrmen kommer tillbaka direkt.
Mitt sjÀlvförtroende blir bara sÀmre och sÀmre, för jag kÀnner mig sÄ osÀker. Jag har aldrig haft problem med att prata med folk, det har jag alltid gillat. Men nu vÄgar jag inte lÀngre. Jag bara rodnar hela tiden, vilket gör att det bara blir pinsamt.

Ibland kan det bero pÄ att jag ser en person jag verkligen gillar, och dÄ beter jag mig stelt. Men ibland bara rodnar jag automatiskt nÀr jag pratar med folk.

Jag kÀnner inte att jag fÄr nÄt stöd av mina kompisar. De blir mest irriterade för att jag pratar om att jag Àr varm osv.
Jag hoppas verkligen att ni kan hjÀlpa mig för detta kÀnns hopplöst.

Blir verkligen supertacksam om nĂ„n svarar och delar med sig av sina tips!!😀🙂

Skratt förlÀnger livet!Gapskrattar

AnmÀl
2020-01-24 23:28 #1 av: EmoGirl

TÀnk inte sÄ mycket pÄ det... oftast tror man att det Àr tydligare Àn vad det egentligen Àr.

AnmÀl
2020-01-24 23:28 #2 av: EmoGirl

TÀnk inte sÄ mycket pÄ det... oftast tror man att det Àr tydligare Àn vad det egentligen Àr.

AnmÀl
2020-01-25 09:48 #3 av: Sindri

Du fick ju lite svar i din förra trÄd , jag tror inte du kan fÄ sÄ mycket mer. Det största problemet sitter i ditt huvud, omvÀrlden mÀrker nog inta av det lika mycket som du.
https://tonaringar.ifokus.se/discussions/5dfbcd20ce12c40add003e5b-rod-i-ansiktetrodnar-latt

Jag kan till viss del förstÄ att dina kompisar bli irriterade, det betyder ju ocksÄ att de inte störs av din rodnad, men av din fixering kring det. Det Àr jobbigt med en person som blir fixerad vid sig sjÀlv och sina egna reaktioner, göranden och lÄtanden. Det verkar sjÀlvupptaget och jag förstÄr att det upplevs som jobbigt.
Jag tycker fortfarande du skall undersöka det hÀr med KBT, och det Àr frÀmst för att ta bort ditt eget fokus kring rodnaden. Jag har sett massor med mÀnniskor rodna under min livstid och jag har aldrig bedömt nÄgon mÀnniska efter det. Antagligen har jag inte ens mÀrkt det i mÄnga fall.

Tror du att det sÀger nÄgot om dig som person? Det gör det inte, det sÀger bara nÄgot om din kropp.

AnmÀl

Bli medlem pÄ iFokus

För att kunna delta i diskussionen mÄste du bli medlem pÄ iFokus. Det gÄr snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgÄng till över 300 sajter.