Känsliga rummet

Uppmärksamhet

2020-03-21 19:05 #0 av: [Sommarsommar1]

Hej! Jag är en tjej på 17 år och känner mig väldigt ensam och uppmärksamhetberoende vissa dagar. Eftersom jag inte har några vänner skriver jag med flera killar från tinder för att få uppmärksamhet och träffas för att ha myskvällar och ligga. Jag är medveten om att jag ser väldigt bra ut, men tycker jag inte är lika fin och populär som andra tjejer. Andra tjejer får många likes på Instagram (minst 100) och får fina kommentarer osv, men jag får ca 7 likes och inga kommentarer. I så fall är det folk från andra länder eller kvinnliga ”influencers” som skriver. Ingen stöttar mig i mina bilder. Känns sjukt tråkigt att lägga ned tid på bilder och så får man inga kommentarer eller likes. Några bilder har jag 30-50 likes, men mina senaste har jag bara 7-9 likes. Postar 1-2 gånger i månaden. Förstår inte varför andra får så många kommentarer och likes.. är jag inte tillräckligt fin eller är det för dom har många kompisar som kommenterar och gillar..?
Känner mig bara jobbig och som att killar bara skriver med mig för att få ligg, men jag gillar uppmärksamheten.
Hur ska jag skaffa kompisar? Blir så avundsjuk när jag ser folk som postar dagligen när som umgås med kompisar och har kul. Ska jag behöva sitta ensam på min 18 års dag i sommar...? :( Har börjat få ångest varje kväll för jag känner mig så ful och fått svårt att somna för jag tänker bara på hur ingen tycker om mig.
Jag var väldigt populär upp till 8:an och umgicks med kompisar varje dag och hade killar efter mig hela tiden, men inte längre.

Anmäl
2020-03-21 19:08 #1 av: [Sommarsommar1]

Ber om ursäkt för slarvig text, märkte själv hur jag satte punkt och kommatecken på fel ställen 😄

Anmäl
2020-03-21 21:10 #2 av: Calcifer

Det där med likes är något du helt enkelt måste lära dig att sluta fokusera på. De siffrorna har ingenting med ditt värde som person att göra. Någon med 100 likes på en bild är inte värd mer än någon som får tre likes.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2020-03-22 03:40 #3 av: Tippy-Toe

Tror du behöver ta dig en funderare över vad som faktiskt är viktigt i livet.

Anmäl
2020-03-22 18:40 #4 av: [Sommarsommar1]

Har sånt självhat just nu...
i höstas älskade jag mig själv för då var jag smalare och kände mig snyggare, men nu har jag gått upp några kilon i vikt och hatar hur jag ser ut. Tränade väldigt mycket förut så min mage var platt med magrutor och mina lår var ganska fasta, men nu har min mage mer fett längst ner och mina lår känns ”lösa” och tjockare. Vet att jag inte är ”tjock” men jag vill bli lika smal som i höstas. Älskade mig själv då jag var lycklig, men nu ser jag bara fel på mig själv och har ångest varje dag över min kropp. Känner att jag måste börja träna varje dag som förut och träffa folk för att känna mig glad, men vill inte börja träffa killar igen förens jag gått ner i vikt och fått en mer tränad kropp. Avskyr hur jag ser ut just nu... allt var så mycket bättre i höstas

Anmäl
2020-03-22 18:50 #5 av: Calcifer

#4 Då låter du ju som att du har större problem med ditt självförtroende än något som några likes på instagram kan fixa. Jag rekommenderar dig att kontakta någon att prata med, t:ex din skolkurator.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2020-03-22 19:45 #6 av: Tippy-Toe

Har sett dina inlägg länge. Du verkade inte ett dugg lyckligare i höstas. Det var samma gnäll då över att du var tjock.

Anmäl
2020-03-22 20:25 #7 av: Calcifer

#6 Kalla det inte gärna för gnäll är du snäll. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2020-03-23 09:09 #8 av: Tippy-Toe

#7 Ge mig ett bättre ord då, tack.

Anmäl
2020-03-23 11:39 #9 av: Calcifer

#8 Något som inte har en negativ klang. Det är enkelt att säga "du har tidigare verkat må lika dåligt, då dina tidigare inlägg inte visade att du mådde bättre i höstas" istället för att anklaga någon för att gnälla. Tänk på att detta är en sajt för tonåringar, och det finns dessutom många här som mår dåligt.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.