Annons:
Etiketthobby-och-fritid
Läst 5291 ggr
Corgitok
2016-08-15, 20:31

Ståplats på konsert

Jag börjar bli lite nojjig här. Jag är en person på cirka 166 centimeter som ska på Justin Biebers konsert. Jag ska ha stå plats längst fram, vilket jag självklart ville, men utan att riktigt tänka. Hur är det att ha ståplats? Om jag inte ser något kommer jag att ångra mig och tappa humöret totalt. Jag vill se artisten, inte skrikande tjejer. Och hör man ens sångaren? Beliebers är väldigt galna så de skriker endel. Har ni erfarenheter??  Vill  inte vara omringad varmhet, utan att se justin och bara höra skrik.

Jag var på en liten konsert näst längst fram. Två tjejer som var framför mig stod på någon grej så att jag knappt såg artisterna och jag blev så irriterad då jag sa till dem att gå ner för grejen, men de lyssnade inte. Det är betydligt mer folk på JB, kommer det att bli värre eller är det specialiserat där?

Hur gör man för att komma längst fram? Vill se honom nära :)

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Annons:
Nina
2016-08-15, 20:38
#1

Iiih vilken mardröm. Massa tonårstjejer som skriker 8ch bölar och trängs! Risken är nog stor att du får problem med både att se och höra ordentligt även om konserter spelat väldigt högt. För att komma fram är det väl trängas som gäller eller komma först.

parsley
2016-08-15, 20:41
#2

Undvik mitten och försök stå lite längre utåt kanten. Det brukar vara mindre trångt och lite lättare att komma nära scenen då, enligt min erfarenhet.

Gladasvampen
2016-08-15, 20:42
#3

nu är jag 176 så har sällan problem med att inte se. Jag har dock märkt att man ser bättre om man inte står supernära scenen utan en bit bort, eftersom att scenen är så hög. Kan gissa att de flesta som har ståplatser är tjejer, vilket betyder att de flesta är runt din längd så tror inte att många kommer att vara så långa att de skymmer allt för mycket. Men med stålats vet man aldrig vem som kommer stå framför en eller hur hög scenen kommer att vara. Om du vill vara säker att du står längst fram får du köa länge, till justin bieber lär du få köa från typ 6 på morgonen.

Portie
2016-08-15, 20:43
#4

Jag är 160 cm och brukar stå nästan längst fram. Ibland har jag hamnat lite längre bak men har ändå inte haft några större problem att se artisterna. Det har hänt att folk som står framför och är längre har släppt fram en. Hör gör man definitivt trots att folk skriker och låter.

Några gånger har jag hamnat ganska långt bak till en början men så fort konserten drar igång så ökar trycket och då händer det ofta att man trycks framåt. Ibland kan det även komma "luckor" och då får man se sin chans och smita förbi.

Chansen för att få stå längst fram ökar ju även om man kommer dit tidigt och tar en plats.

Risken är dock stor om man står längst fram att trycket är ganska hårt och man blir rätt så rejält klämd. Men för mig har det helt klart varit värt det, man har bara haft lite ont i kroppen dagen efter 😃

Jojaton
2016-08-15, 20:45
#5

Vill du stå nära scenen får du vara där tidigt och köa. Ståplats är ju först dit, först fram så förbered dig på en lång dag. Aldrig varit på någon Justin Bieber konsert så har ingen aning hur de är.

Johanna - Instagram

Corgitok
2016-08-15, 20:51
#6

Tack för snabba svar!

 #4 Blev jättetaggad av ditt svar, då är det nog inga så stora problem. Kan man komma längst fram om man vaknar kl 5 och är där kl 6 på morgonen? Vill vara längst fram oavsett :D

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Annons:
Nina
2016-08-15, 20:53
#7

#6 Beror på hur ihärdiga fans det finns. En del övernattar u en stol för att vara först i kö.

Corgitok
2016-08-15, 20:55
#8

#7 Okej, det kommer jag inte att göra. Tror dock inte så många så att jag kommer långt bort gör det så jag ska vakna tidigt trots allt. Jag får väl hoppas på att inte så många är där när jag kommer!

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Nina
2016-08-15, 20:57
#9

När börjar konserten?

Kaninhoppare
2016-08-15, 20:57
#10

Oftast är det ganska glest längst ut vid scenen längst fram, vad jag upplevt. De flesta trycker ihop sig rakt framför scenen vid konserter. De gånger jag stått längst fram, men på sidan så har jag inte upplevt något tryck alls. Med bra timing behöver man inte köa ända från morgonen heller för att hamna där framme. 

Om du inte kommer längst fram, så är det nog bättre att satsa på att stå lite längre bak så du ser ordentligt.

Medarbetare på Jättekanin

Moalinn
2016-08-15, 21:09
#11

Delar samma erfarenhet som #2, stå ute i kanterna! Det gör jag alltid, på så gott som varje konsert jag går på (förutom de jag verkligen vill vara med i "det värsta" så att säga). Då jag var på en Justin Bieber konsert hamnade vi nästan längst fram efter att ha köat i 10 timmar, men när det är dags för förbandet måste man kämpa för sitt lilla liv för att ens hålla sig kvar längst fram. Har inte varit med om något så hemskt som där. Jag och min kompis orkade inte kämpa emot så vi hamnade långt bak. Vi envisades ändå med att stå nära folkmassan så man såg typ ingenting, för det gör man inte när man står på golvet med så mycket människor. Går man istället längst bak, så ser man scenen iallafall - sen om de ser ut som små myror som springer omkring är väl en annan sak. Vill du hamna längst fram är det bara att ställa sig i kö utanför arenan ungefär en vecka innan konserten. Eller plöja dig fram i folkhavet med hjälp av våld och armbågar. Lättast att ta sig fram är när folk hoppar, för då finns det lite luft mellan folket och man kan trycka sig emellan. Brukar inte vara uppskattat alls men vad gör man inte!

Men grejen med ståplats på konserter är att man ska få kämpa lite men samtidigt ha riktigt roligt med folket runtomkring. Att hoppa och sjunga tillsammans med tusentals människor är ju något bland det bästa som finns. Går du inte därifrån svettig har du gjort något fel.

Angående skrikande folk, så ja. Folk skriker, tyvärr. Jag tänkte också innan konserterna (både JB och 1D haha!) att "jag ska absolut inte skrika", men man skriker på grund av att alla andra skriker haha. Du kan ju stå och svära för dig själv över att andra står och skriker eller så kan du göra det bästa av det hela. Du kommer höra hans röst ändå, kanske inte alltid mellansnacket men det är inte det viktigaste.

Hoppas du får en riktigt bra kväll! :)

Med vänliga hälsningar,
hon som går på 20 konserter om året.

Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Portie
2016-08-15, 21:12
#12

#6 Kul! Det är ju dock en stor konsert så var beredd på att det inte alltid går att komma fram, men oftast så går det.

Hm ja det beror ju som sagt på hur fansen är, ofta så är det folk som övernattar utanför och då kan dom komma redan 24 timmar innan det öppnar. Men du är nog ute i god tid om du är där tidigt på morgonen 😉

Har aldrig övernattat utanför utan har kommit strax innan dörrarna öppnas och har ändå kommit långt fram så tror faktiskt inte det spelar jättestor roll om man inte vill stå precis i mitten. Hade aldrig orkat övernatta, haha.

Hoseok
2016-08-15, 21:48
#13

Jag har alltid kommit till konserter någon timme innan öppningen och lyckats hamna absolut längst framför scenen, jag har faktiskt ingen aning om hur jag lyckas eftersom jag verkligen inte är en sådan som trycker mig fram eller något.. Jag har väl bara tur.

Det kan vara väldigt värt att komma dit tidigt! Ta med (gärna flera) powerbanker till din mobil och försök chilla. Vet inte hur folk står ut (Aldrig själv gjort det) men vissa säger att stå i kö kan vara en av upplevelsen. Träffa nya vänner, etc.

Annons:
Nina
2016-08-15, 22:23
#14

Ja jag skulle aldrig stått i kö 10h. Hinner ju till Thailand på den tiden haha

Corgitok
2016-08-16, 08:30
#15

#9 Middagstid tror jag. Och är det något man verkligen vill och ser fram emot tröttnar man inte. Det är bara som ett äventyr för mig :D 

Hoppas man kan passa köplatser då man behöver gå på toa, hämta mat och röra på sig. 

#10 Bra tips!

#11 Tack så mycket för ditt långa svar. Nu har jag fått en större tanke på hur det kan vara.  Jag är lite nervös då jag är 14 och aldrig haft ståplats på en såpass stor konsert, men det verkar gå bra ändå, Det är ju inte heller svettiga gubbar som sjunger och dansar. Cx Hoppas inte att det blir för mycket skrik. Och trots att jag det blir mycket skrik (inkl mitt) så får jag väl slappna av och tänka på allt bra! :)

#13 Jajusste, powerbanks får det bli, och mycket internet! Räcker det att komma kl 6 tror du? Vill inte vara för trött under konserten då jag hatar att vakna tidigt.

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Calcifer
2016-08-16, 14:05
#16

Svårt att säga vart du kommer hamna när det gäller en så stor artist. Ibland räcker det att komma samma morgon men är det tillräckligt många fans som är redo att stå i kö länge eller knuffa sig fram till första raden så får man räkna med att det kan bli svårt. Jag har hamnat längst fram en gång efter att ha kommit samma morgon, men då var det en liten konsert med enbart 500 biljetter sålda. Till övriga konserter för att hamna längst fram har det krävts minst en natt i kö.

Sen angående att lämna kön för att gå på toaletten eller sträcka på benen är också något som beror helt på. Har man tur och bekantar sig med de som står närmast bakom en i kön så brukar det inte vara något problem. Har man otur så kan de bråka och gnälla så fort man sätter en tå utanför kön.


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Moalinn
2016-08-16, 14:46
#17

Du kanske inte hamnar allra längst fram om du går dit vid 06, men du kommer hamna bland de främre raderna. Det du får göra är dock att räkna med att det blir ett tryck, lite beroende på var du står men kan tänka mig att det även kan tryckas på rätt bra även på kanterna och då gäller det att vara snabb upp (man sitter ner de timmarna innan artisten går på) och hänga med i trycket liksom. 

"Hur" man köar ser lite olika ut beroende på arena och arrangör. Vet inte var han spelar? Men när han spelade i Globen sist var det så att man fick klockslaget skrivet på handen när man lämnade inhägnaden och skulle vara tillbaka efter typ 30 min eller vad det var. De som stod utanför inhägnaden (staket som var närmast ingången typ) vet jag inte hur de gjorde, om de fick nummer eller om de fick sitta och vänta. Men ofta är det så att man kan få ett nummer av de som sitter längst fram och en maxtid man får vara borta från arenan. Så kolla efter sånt när du kommer dit! Annars är det bara att bli kompis med grannarna ;))

Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Aleya
2016-08-16, 16:30
#18

Du ts talar om att du det höga ljudet, rekommenderar att du skaffar bra öronproppar. Du lär nog höra igenom dom ändå, med tanke på ljudnivån som är på konserter.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Herveaux
2016-08-16, 17:34
#19

Jag har själv inte sett Bieber men lyckats fått hett eftertraktad plats längst fram på flera Iron Maiden-spelningar.

Mina tips är att vara där tidigt, väldig tidigt.
Glöm inte bort att dricka vatten under väntan, du vill inte stå där sen och vara trött med en bankande huvudvärk. Security-folket som står framför scenen brukar gå runt och "vattna" törstiga fans med vattenflaskor så man slipper få sandpapper i halsen av allt sjungande.
Satsa på plats utåt kanterna, mitten är inte värd att kämpa för av mina erfarenheter. Artisten/bandet rör sig iaf över hela scenen.
Om det skulle vara så att du tycker du ser dåligt så finns det alltid stora videoskärmar på så här stora konserter som du kan snegla på för att inte missa något av Justin.
Jag vet inte hur volymen är på just hans spelningar, men tösa-skrik skär rejält i öronen, så jag hade absolut införskaffat öronproppar.

Hoppas du får en riktigt rolig dag och kväll.
Efter min allra bästa Maiden-spelning var jag dränkt i svett (både min egen och x antal andras), lomhörd resten av natten, hade en röst likt en whiskey-drickande kråka och hade träningsvärk i 3 dagar efteråt, men jag var så lycklig… 😍

// Harley 🏳️‍🌈⚧️
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Hästar & ridsport, Film, Hamster

[Túrwen]
2016-08-17, 00:51
#20

Jag har stått längst fram på flera metalspelningar och är en tjej på 163-164 cm. Jag skulle säga var på plats i god tid och köa för att långa människor tar oftast ingen hänsyn till oss som är kortare även om Justin Bieber är raka motsatsen från det jag lyssnar på. Håll i stängslet som finns framför om det behövs det har räddat mig under flera spolningar så att jag lyckats behålla min plats. Att stå längst fram ger förstås en helt annan upplevelse och är värt att man får slita för den.

Annons:
Corgitok
2016-08-17, 15:41
#21

Superbra tips! Tack så sjukt mycket, kommer att få bra användning av detta. ✨

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

L1ll4n00
2016-08-28, 03:30
#22

Är kort som fan (155) o ska oxå på justins konsert men asså om man e kort så ska man ju va längst fram men sen så finns det nackdelar att vara längst fram men asså man ska ju va där flera timmar innan om man vill ha bra platser :) vilket datum ska Du dit?

Corgitok
2016-08-30, 18:29
#23

30, dudå?
Kommer nog inte köa tidigt, pga de andra som ska med :(

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Corgitok
2016-09-29, 15:42
#24

SHIT!!!!!! Det är imorgon! Vi kommer inte köa länge tyvärr men vi ska försöka gå förbi många. Hoppas att det går bra!

Vill inte bli svettig med jeans och flis, så kan man gå med shorts och tröja?

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Upp till toppen
Annons: